Bilgi Bankası
Acronis Backup ile Yedeklenen Verilerin Silinmesi
Posted by Veri Merkezi Operasyonları(287) on 16 November 2015 03:24 PM

Acronis Backup ile Yedeklenen Verilerin Silinmesi

DorukNet üzerinden almış olduğunuz Acronis BaaS ürünü için yedekleme işlemlerinin takibi, backup planı oluşturma ve restore gibi işlemlerinizi "https://backup.dorukcloud.com/" adresinden takip edebilirsiniz.

bc-baas.com adresinden silmiş olduğunuz sunucular Acronis Backup servisindeki disk kullanımınıza etki etmemektedir. İlgili adres Backup/Restore işlemi için kullanılmakta olup aktif disk kullanımınıza müdahale etmek için Backup Agent kurulumu sırasında kullandığınız yedekleme hesabını "p.dorukcloud.com" üzerinden silebilir veya "https://backup.dorukcloud.com/wr/enterprise/login/login.htm" adresine erişim sağlayarak yedeklerinizi manuel olarak silebilirsiniz.

p.dorukcloud.com adresinde tanımlı "Yedekleme Hesabı" silindiğinde tüm yedeklerinizin kalıcı olarak silindiğini unutmayınız. https://backup.dorukcloud.com/wr/enterprise/login/login.htm adresindeyse belirli bir sunucu için herhangi bir yedeği manuel olarak silebilirsiniz.

# Yedeklerin Manuel Olarak Silinmesi ( https://backup.dorukcloud.com/wr/enterprise/login/login.htm üzerinden )

wr-baas.acronis.com adresine mevcut Yedekleme Hesabınızla erişim sağlayınız.  İlgili sunucuyu işaretlediğinizde sağ sütunda "Remove (Kaldır) ve Details (Detaylar)" menülerini görüntüleyebilirsiniz. İlgili sayfada ya da sunucu adınıza tıklayarak açılan sayfadaki herhangi bir yedeği silebilirsiniz.

Sunucu adınıza tıkladığınızda açılan sayfadaki yedeklemeleri görüntüleyebilirsiniz.

Açılan sayfada ilgili sunucu için yedekleme sayınızı ve disk kullanımlarını görebilir, talebiniz halinde belirli birini ya da tamamını işaretli halde "Remove (Kaldır)" simgesine tıklayarak siliniz.

 # Yedeklerin Kalıcı Olarak Silinmesi ( p.dorukcloud.com üzerinden )

p.dorukcloud.com adresinden DorukNet POA Paneli üzerinden kullanıcı bilgilerinizle erişim sağlayınız. Eğer birden fazla ürününüz bulunuyorsa " Subscription " menüsünden Acronis Backup ürününü seçiniz. Acronis Backup ürünü seçildiğinde " USERS " menüsüne tıklayınız.

Açılan sayfada Yedekleme Hesabınızı işaretleyiniz ve " DELETE " menüsüne tıklayınız. İlgili adreste yapılan silme işlemi kalıcı olarak yapılmakta olup tüm yedekleme verilerinizin silindiğini unutmayınız.

(5 oy)
Bu makale yararlı
Bu makale yararlı değil

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
Resim Doğrulama 
 
Lütfen alttaki resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu özellik otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için uygulanmaktadır.